Wednesday, July 9, 2008

SEDAP Menawan Rasa Menambat Selera

SEDAP - terbitan sulung yang kedua kini hangat dalam pasaran.

Sebab apa ya? Jawapannya mudah sahaja. SEDAP memiliki keunikan yang tersediri!

Antara yang istimewa dalam majalah SEDAP kali ini ialah:

1) Lebih 70 resipi lengkap dengan foto yang menawan (gambar yang SEDAP mata memandang dan juga hidangan yang SEDAP dimakan).

2) Lebih 80 pesanan, tip, info & petua masakan sebagai panduan (sesuai kepada para chef profesional mahu pun amatur - kepada makcik2, kakak2, adik2 dan pengantin baru; tiada alasan lagi untuk mengelak daripada masak sendiri).

3) Hampir 50 senarai KAMUS KITA bagi panduan dan rujukan tukang masak amatur (siap disertai gambar barangan dan info ringkas sebagai contoh. Apa itu 'Kicap Inggeris', 'Kicap Ikan' 'Kuey Tiaw Kering', 'Kuey Tiaw Basah' dan banyakkkkk lagi... terjawab melalui SEDAP kali ini).

4) Ruangan JALAN2 memaparkan hampir 10 jenis masakan istimewa di Pulau Bali (sesuai kepada mereka yang suka jalan-jalan ke negara jiran. Jadi tak payah nak risau mana nak makan rojak soto atau bakso. Di mana boleh dapat kuih bagiak yang sedap, atau pun jenang, selo, pisang salai, ayam Blambangan yang popular... sebab semua terjawab dalam SEDAP keluaran ini).

5) Harga di Semenanjung Malaysia masih kekal RM5.50 walaupun minyak petrol dah naik harga (penerbit kurang untung sikit takpe, asalkan pembaca puas hati membaca dan puas selera bila merasa hidangan yang telah dicuba).

Dapatkan senaskhah majalah SEDAP yang sesungguhnya paduan cita rasa dan seni kuliner yang sejati & sebenar (beza dengan tagline Radio 24 yang Sebenar, Semasa).

1 comments:

to share said...

I found a very good free adult Movie site!

http://toshare.uni.cc

To share with everyone!